Een sterk en gezond team is een team waarin mensen graag, en met plezier, werken. Dit geldt ook voor organisaties. Om sterk en gezond te kunnen zijn moet je weten waar je voor staat, waar je naartoe wil werken. Voor teamleden is het van belang om te weten wat ze moeten doen om de missie, visie en doelen van het team daadwerkelijk om te kunnen zetten in gedrag. Vertrouwen in elkaar is daarbij een belangrijk onderdeel. Als er een goede balans wordt ervaren tussen organisatie- en persoonlijke belangen en gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten en drijfveren van de teamleden kun je spreken van een sterk en fijn team.

Organisaties en teams komen o.a. bij mij als ze hun missie, visie en doelen willen ontwikkelen. Maar ook als ze de samenwerking willen verbeteren, willen groeien, een cultuurverandering willen inzetten, meer plezier in het werk willen ervaren en/of meer resultaten willen behalen.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kunnen we de samenwerking verbeteren?
  • Hoe kunnen we de sfeer een positieve impuls geven?
  • Hoe kunnen we een sterker team neerzetten?

In veel gevallen ligt hier een ander probleem aan ten grondslag. Zo kan het zijn dat er nooit goed is vastgelegd wie welke rol heeft binnen het team, of welke verantwoordelijkheden er nou precies bij wie liggen. Soms wordt er niet duidelijk of juist gecommuniceerd door de verschillende partijen. Door deze onduidelijkheden wordt de sfeer op een afdeling of in het team beïnvloedt en dit heeft een negatief effect op de onderlinge verhoudingen. Voor mij is het belangrijk om de vraag samen met de opdrachtgever helder in kaart te brengen om vervolgens een traject te bepalen wat steeds weer op maat wordt aangeboden.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan op de button hieronder of bel direct 06 489 10 220

"Henriette is inspirerend en geeft vertrouwen.
Tijdens de teambuilding weet ze een ontspannen en veilige sfeer te creëren. Je kan jezelf zijn!
Er wordt geluisterd, verteld en er worden spiegels voorgehouden. Hiermee inspiratie en vertrouwen opgedaan om met elkaar te gaan voor onze doelen."

Sr. HR adviseur Isala Zwolle